Hvad er regelmæssige fodbehandlinger og fodstatus hos din fodterapeut på Himmelev Fodklinik?

Har du diabetes, gigt eller psoriasis er det vigtigt du besøger din fodterapeut minumum en gang årligt og gerne oftere. Vi kan så holde øje med sundheden af dine fødder og se om der sker forandringer med hud og negle. Du bør også selv holde øje med dine fødder og smør dine fødder med skumcreme hver dag. Vi kan vejlede dig i hvilken creme, der vil være bedste for din hud.

Årlig fodstatus og regelmæssige fodbehandlinger for diabetikere

Årlig fodstatus og regelmæssige fodbehandlinger for diabetikere

Mindst halvdelen af alle med diabetes går regelmæssigt til fodterapi for at få lavet en årlig fodstatus. En Fodstatus er en  fodbehandling samt en udvidet undersøgelse af dine fødder. Undersøgelsen viser om der er tegn på problemer eller kommende problemer, hvordan det står til med din hud på fødderne, din følesans i fødder og tæer, din kulde- og varmesans og mobilitet i fødderne.

Det er vigitigt at dine fødder kommer ind i et forløb hvor vi regelmæssigt følger op på tegn på trykmærker, ødemer og nedgroede negle, som kan risikere at udvikle sig til større problemer såsom fodsår. Diabetiske fodsår har langt sværere ved at hele blandt andet på grund af sukkeret i dit blod.


Du kan selv forebygge fodsår ved at efterse dine fødder hver dag om du har trådt noget op i foden og om din fod er hævet, rød, varm eller forandret.

Du skal sørge for at pleje dine fødder med blandt andet fodcreme og ved at bære sko og strømper, der skåner dine fødder.


Hvis du opdager en forandring i fødderne, skal du skynde dig at kontakte en fodterapeut eller din læge.


Resultatet af regelmæssigt fodstatus sender vi automatisk til din læge, som så kan følge med i hvordan det står til med dine fødder. Vi giver dig også gerne en kopi, som du kan vise til andre behandlere hvor indsigt i oplysninger om dine fødder kan hjælpe deres behandlingsforløb.

Fodterapi ved Psoriasis

Fodterapi til personer med psoriasis. slibning af tånegle

Når Psoriasis angriber fødder kan det oftest ses både under fødderne og i tåneglene. Sidder det i neglene, kan de blive mere eller mindre fortykkede. Denne fortykkelse kan være meget generende.


Vi kan slibe og tilrette neglene, så de ikke trykker og generer.Det er ikke altid muligt at slibe til normal tykkelse, da der kan være nerver og blodkar, der er trukket op igennem neglen.


Under fødderne kan huden blive fortykket og skællende. Ofte kan hælene også danne revner. Her kan vi hjælpe med at fjerne den overskydende hud således at salverne/cremen hjælper mere effektivt.

Fodterapi ved Gigt

Fodterapi ved gigt. Vi kan hjælpe dig med fodpleje, fodbehandling, bøjlebehandling ved nedgroet negle, rådgive om sko, lave personligt skoindlæg og lære dig nyttige fodøvelser.

Gigt medfører desværre ofte problemer med og smerter i fødderne. Fodterapi vil kunne hjælpe dig da vi har erfaringen i at diagnosticere og behandle på baggrund af vores indsigt i foden og dens sygdomme. Vi vil kunne hjælpe dig med fodpleje og fodbehandling, bøjlebehandling ved nedgroet negle, rådgive om sko, lave personligt skoindlæg og lære dig nyttige fodøvelser.