Hvad er regelmæssige fodbehandlinger og fodstatus hos din fodterapeut på Himmelev Fodklinik?

Har du diabetes, gigt eller psoriasis er det vigtigt du besøger din fodterapeut minumum en gang årligt og gerne oftere. Vi kan hjælpe dig med at holde øje med sundheden af dine fødder og se om der sker forandringer med hud og negle. Du bør også selv holde øje med dine fødder og bruge skumcreme til dine fødder hver dag som forebyggelse. Vi kan vejlede dig i hvilken creme der er bedst for din hud.

Årlig fodstatus og regelmæssige fodbehandlinger for diabetikere

Årlig fodstatus og regelmæssige fodbehandlinger for diabetikere

Mange med diabetes går regelmæssigt til fodterapi for at få lavet en årlig fodstatus, som er en fodbehandling og en udvidet undersøgelse af dine fødders sundhed. Vi kan opdage tegn på problemer eller kommende problemer.


Vi undersøger hvilke tilstand huden på dine fødderne har, din følesans i fødder og tæer, din sans for kulde- og varme samt dine fødders mobilitet.

Det er vigitigt at dine fødder kommer ind i et regelmæssigt forløb, hvor vi følger op på tegn på trykmærker, ødemer og nedgroede negle, som kan risikere at udvikle sig til større problemer som eksempelvis fodsår. For diabetikere har fodsår langt sværere ved at hele blandt andet på grund af sukkeret i dit blod. Regelmæssigt fodstatus vil minimere risikoen for fodsår.


Du kan forebygge fodsår ved at efterse dine fødder hver dag. Du bør undersøge om du har trådt noget op i foden, om din fod er hævet, rød, varm eller forandret. Samtidigt skal du pleje dine fødder med fodcreme dagligt og  skåne dine fødder ved at bruge de rigtige sko og strømper.


Hvis du opdager en forandring i fødderne, skal du skynde dig at kontakte en fodterapeut eller din læge.


Vi sender resultatet af regelmæssigt fodstatus til din læge efter undersøgelsen. Lægen kan derfor nemt følge med i hvordan det står til med dine fødder. Vi giver dig også gerne en kopi af resultatet du kan dele med andre behandlere, hvor indsigten i dine fødders sundhed  kan hjælpe i deres behandlingsforløb.

Fodterapi ved Psoriasis

Fodterapi til personer med psoriasis. slibning af tånegle

Et Psoriasis angreb af fødder kan oftest ses på  føddernes underside og i tåneglene. Er tå negleneangrebet kan de blive mere eller mindre fortykkede. Denne fortykkelse er oftest meget generende.


Vi kan slibe og tilrette dine fortykket negle så de trykker og generer mindre. Det er ikke altid muligt at slibe ned til normal tykkelse da nerver og blodkar kan være trukket op igennem neglen.


Under fødderne kan huden blive fortykket og skællende. Ofte kan hælene danne revner. Vi kan hjælpe med at fjerne den overskydende hud så brug af salver og cremer hjælper mere effektivt.

Fodterapi ved Gigt

Fodterapi ved gigt. Vi kan hjælpe dig med fodpleje, fodbehandling, bøjlebehandling ved nedgroet negle, rådgive om sko, lave personligt skoindlæg og lære dig nyttige fodøvelser.

Gigt medfører desværre ofte problemer med og smerter i fødderne. Fodterapi hos os kan hjælpe dig.  Vi har erfaringen i at diagnosticere og behandle problemerog smerter på baggrund af vores indsigt i foden og dens sygdomme.


Vi kan hjælpe dig med rette fodpleje og fodbehandling, bøjlebehandling ved nedgroet negle, rådgive om sko, lave personligt skoindlæg og lære dig nyttige fodøvelser derkan dæmpe gigtproblemerne.