Tå og Tånegle behandling hos Himmelev Fodklinik

Har du problemer med en tå, flere af dine tæer eller dine tånegle kan vi hjælpe dig. Det kan være fra almindelig vedligeholdelse, en fortykket negl, til en nedgroet tånegle.

Tåneglebehandling og Fortykket Negle

Tåneglebehandling og Fortykket Negle - Fodterapi

Negleproblemer behandles ved at slibe, klippe og rense neglene i falsene. Behandlingen sluttes af med fodcreme, der bevarer hudens fugtighed og forebygger hård hud.


Negleproblemer der beskæres professionelt af os holder længere end andre metoder før en ny neglebehandling bliver nødvendigt.

Har du fortykket negle?


Fortykket negle kan opstår hvis du komme til at skade dine tånegle. Det kan være du har tabt noget ned over dine negle, sparket imod noget eller på anden måde skadet din tånegl. Har neglelejet taget skade og er blevet ødelagt så fortykker neglen.

En fortykket negl udvikler brune, gule og/eller hvide striber i neglens længderetning. Neglen virker måske lidt porøs. Tryk/slag: F.eks. hvis man på et eller andet tidspunkt har tabt noget ned over, sparket imod med eller på anden måde skadet sin tånegl. Neglelejet er så blevet ødelagt og neglen fortykker.

Vi kan slibe neglen til normal tykkelse.

Behandling af Nedgroet negl uden Bøjle

Behandling af nedgroet negl uden bøjle- fodterapi

Dine nedgroede negle giver smerter omkring neglen. Huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse. Nedgroet negl kan skyldes du går i for smaltfodtøj som trykker tæerne sammen og dermed neglene ind imod hinanden. Klipper du neglene ned i siderne kan neglene også vokse nedad. Nedgroede negl klippes og der gives luft til siderne af neglen, hvis neglen stadig giver ømhed, kan der sættes en lille fin bøjle på for at rette neglen ud og fjerne smerten. 


For at bevare et godt resultat er korrekt negleklipning og brug af rummeligt og "fodvenligt" fodtøj vigtigt. Himmelev Fodklinik giver dig individuel vejledning under behandlingsforløbet. Vi kombinerer alm. fodbehandling med behandling af nedgroet negl.

Opretning af Nedgroet negl med neglebøjle

Opretning af nedgroet negl med neglebøjle

En neglebøjle vil rette din negl op. Den lindrer også smerterne med det samme.Neglebøjlen er en lille fin metaltråd vi fremstiller til din negl. Neglebøjlen udøver et lille træk så neglesiderne løftes. Behandlingen gør ikke ondt, og neglebøjlen generer ikke efter påsætningen.

Neglebøjlen tilrettes med jævne mellemrum indtil neglen har fundet sin naturlige form i hele neglens længde. Det er også vigtigt at neglelejet, som blev presset sammen af den nedgroede negl, tilpasser sig neglens nye form. Opretning af nedgroet negl med neglebøjle tager ca. 6-9 måneder med besøg hos os ca. hver 5-6 uge


Pris afhænger af antallet af nedgroet negle der skal behandles:


Første behandling med fremstilling af bøjle og klagøring af negl kr. 395

Har du behov for 2 bøjler er prisen for fremstilling af bøjle nr. 2 og klargøring af negl yderligere kr. 220 


Ved de løbende behandlinger benyttes de eksisterende bøjler indtil de bliver metaltrætte. Løbende bøjlebehandeling af en negl kr. 295. Løbende bøjlebehandling af to negle er kr. 515 kr. 


Medlemmer af sygeforsikringen "danmark" - gruppe 1 og 2 - får tilskud til neglebøjlebehandling (ortonyxi).

Aftagning af neglebøjle og klipning af tånegl

Behandling af nedgroet negl uden bøjle- fodterapi

Aftagning af neglebøjle fra helbredt tånegel og klipning af den helbredte tå negl.